Menu
A- A A+

  W3C   w3c-maroonw3c-grayw3c-gray

Pilih Bahasa

LAWATAN KERJA KE PSDC PULAU PINANG

PSDC20171

20 Mac 2017 – Sembilan orang pensyarah Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Jabatan Kejuruteraan Elektrik, Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah telah menyertai Lawatan Perkongsian Maklumat Tentang Teknologi dan Kemudahan di PSDC. Program ini bertujuan bagi Melihat Operasi PSDC sebagai sebuah institusi yang memberi pendedahan kepada para peserta untuk melihat program pemberian latihan dan pendidikan peringkat  pengajian tinggi.

PSDC (Kemahiran Pulau Pinang Pusat Pembangunan) merupakan pusat latihan kemahiran pertama yang diterajui industri yang akan ditubuhkan di Malaysia. Terletak di dalam Zon Perindustrian Bebas Pulau Pinang, Malaysia, organisasi ini terdiri daripada ahli-ahli industri pembuatan dan telah mengukir kejayaan yang hebat sejak 1989. Ia turut dikaitkan dalam proses menaikkan beberapa syarikat yang kini mempunyai nama yang sah yang dikagumi bertaraf dunia.

PSDC ini mempunyai kepakaran unik dalam pengurusan sumber, pemberian khidmat nasihat dan bimbingan kepada penggunaan dan pengendalian teknologi terkini. Melalui lawatan ini juga, wakil-wakil PTSB melihat PSDC sebagai peneraju kursus-kursus terlanggan dan program sepenuh masa program-program latihan dan pendidikan yang up-to-date.

PSDC2017-all1

PSDC2017-all2

PSDC2017-all3